Näsan i marken

Det märktes idag att Lucy har blivit otroligt lösgjord under de senaste dagarna. Näsan i marken och ryggen i rymden hela tiden, skämt åsido! 
 
Nä men Lucy var faktiskt otroligt fin idag. Hade under hela ridpasset som tanke att hon skulle gå i en lång, låg form och det gick väldigt bra. Satt och gjorde mycket tempoväxlingar. I skritten var det att kunna öka steget utan att hon drar iväg i galopp. I traven var det att få ner henne så mycket som möjligt för att sedan kunna öka upp steget så hon vekrligen sträckte ut sig så mycket som möjligt utan att springa iväg och öka takten en massa. I galoppen var det mest att kunna få upp henne i en högre galopp utan att hon drar upp huvudet och sticker. Tog ett tag då hon gärna stannar och börjar studsa när man tar i henne under ett högre tempo och drar upp huvudet i skyn. Men tillslut kunde jag öka upp ett helt varv på åkern utan att hon drog upp huvudet och tjafsade utan hon höll huvudet där nere som jag ville att hon skulle gå. Efteråt fick hon en lång avskrittningen på en liten grusväg jämte åkern så hon verkligen kunde pusta ut då passet gjorde henne ganska trött. Var mycket att arbeta med ryggen och bakdelen detta passet vilket var väldigt nyttigt för henne!
Hade hackamoret på henne som hon trivs på väldigt bra. Ska ha det imorgon också då jag ska ha ett ganska likt ridpass. Mycket tempoväxlingar och att öka henne lite i galoppen så hon får upp en mer vägvinnande galopp då hon gärna krullar ihop sig och går med sin lilla dressyrgalopp. Men har ni sett hennes fina rumpa? Bilden är lite orättvis men den har blivit enorm mot för ett år sen när hon kom! Märks inte att hon är 21! ;)

Kommentera här: